Costa Blanca & omgeving 


 

           

Costa Blanca: een waar paradijs

De Costa Blanca is een aaneenschakeling van kleine paradijsjes. Ongewoon bevoorrecht klimaat dat garant staat voor minimaal 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Het klimaat wordt door The World Health Organisation als meest aangenaam van Europa genoemd. Dit komt door de windstroming tussen de bergen die zorgt voor een zodanige luchtvochtigheid dat het klimaat zeer prettig is voor mensen met bijvoorbeeld reuma of Ischias.
De temperatuur in de 'koudste' maanden januari en februari ligt rond de 18 graden Celsius! Door de unieke ligging en de natuurlijke omstandigheden is hier een microklimaat ontstaan met een hoog jodium gehalte in de lucht en een lage luchtvochtigheid.

Het hele jaar door kan men genieten van de vele terrassen, de tapas barretjes, gezellige boulevards, gastronomische restaurants, strandbarretjes en nog veel meer. Hierbij mag zeer zeker niet voorbij worden gegaan aan de lage prijzen die Spanje nog kent. Een prachtige streek, waar men volop geniet van zon, vlakke zandstranden, feesten en gastronomie. Een gebied waar men tevens een diepgeworteld respect heeft voor eeuwenoude tradities.

Costa Blanca Noord kenmerkt zich door haar groene en bergachtige karakter met steile kliffen. Het achterland staat bekend om haar prachtige landschappen. Langs deze kuststrook liggen de bekende plaatsen als Benidorm, Denia en Altea.
Costa Blanca Zuid, waaraan Campoamor ligt, is befaamd om de vele uitgestrekte zandstranden, de schitterende aangelegde wandelpromenades met alle denkbare voorzieningen en de vele golfbanen. Verder zijn er vele grote en kleine jachthavens, winkels en restaurants.

De kustlijn telt naast de goudkleurige zandstranden verrassende pittoreske vissershaventjes evenals luxe jachthavens. Steden als Alicante, Elche, Murcia en Orihuela zijn rijk aan cultuur, historie en natuur, gehuld in aroma's van tientallen soorten bloemen en planten, die de zo typische couleur locale omgeven. Een bekende vakantieplaats in de omgeving van Campoamor is Torrevieja. Torrevieja ligt op ca. 8 km. van Campoamor en 'groeit' in de zomervakantie periode van 70.000 naar 700.000 inwoners!

De Costa Blanca rondom Alicante is een vrolijke, ijverige en levendige streek waar men volop geniet van feesten en gastronomie, met respect voor tradities. Het is bovendien een streek waarin men vanuit een dynamisch en ondernemend heden bouwt aan een beloftevolle toekomst. Een belangrijke toeristische traditie heeft de Costa Blanca voorzien van een ruime variëteit aan vrijetijdsbestedingen als:
- diverse golfterreinen
- musea
- watersportmogelijkheden
- tennisclubs
- (tapas) barretjes
- restaurants
- discotheken enz...

Ten zuiden, op zo'n 20 kilometer van Murcia en nauwelijks 50 kilometer van Alicante, overheerst Orihuela met zijn verlichte kust, waar Lomas de Campoamor deel van uit maakt. Het is een monumentale en toeristische stad die gehuld is in de aroma's van de sinaasappelbloesem van de boomgaarden die haar omringen door de duizenden palmbomen. Langs de 10 kilometer kust van Orihuela treft u 3 van de 10 prachtige 18-holes golfbanen van de Costa Blanca aan. Real Club de Golf Campoamor is er één van. Eveneens bevinden zich er zich binnen 10 kilometer 2 jachthavens, die tevens een uitdaging vormen voor de watersportliefhebbers.

Kortom: Orihuela biedt een scala aan vrijetijdsbesteding en cultuur. De streek wordt gekenmerkt door citrusteelt en zoutwinning, getekend door de mooie stranden en blauwe wimpel van de zee, omringd door bijzondere steden als Alicante, Murcia en Valencia.
Wie op Campoamor zijn vakantie doorbrengt ontdekt dat de Costa Blanca niet alleen een manier van leven is, maar het begin van een levenslange liefde voor de streek en haar klimaat.

 

VDS RENT · COSTA BLANCA & OMGEVING · RESORT LOMAS DE CAMPOAMOR · WONINGEN · HOTEL· SLIDESHOW · RESERVEREN